Receptek

Márga desszert

Endrédi Zoltán receptje

2020. július 16.
  • 40 dkg eper
  • 40 dkg rebarbara
  • 20 dkg vaníliás cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 90 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só

CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl víz
  • 50 dkg kristálycukor




ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Sárgakrémet készítünk: 5 tojássárgáját 10 dkg kristálycukorral kifehéredésig keverünk, hozzáadunk 50 dkg lisztet. Közben a tejet vaníliarúddal felforraljuk, majd a cukros tojássárgájához keverjük. Vízgőz fölött, habüstben addig kevergetjük, amíg egy kanál hátulján bevonatot nem képez a krém. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről és lehűtjük. Felverjük az 5 dl tejszínt, és a kihűtött sárgakrémhez keverjük.

Linzertésztát készítünk: 40 dkg lisztet munkalapra szitálunk, darabolt vajat szórunk a tetejére. Összedolgozzuk, a tetejére 10 dkg porcukrot szitálunk, hozzáadunk 1 csipet sót és 1 tojássárgáját. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliával betakarjuk és hűtőben fél órát pihentetjük. Tepsiben sütőlapra tesszük a tésztát, és 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Cukorszirupot készítünk 5 dl vízből és 50 dkg kristálycukorból. A rebarbarát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a cukorszirupban ressre főzzük.

20 dkg epret felkockázunk, a másik 20 dkg epret 20 dkg vaníliás cukor hozzáadásával összeturmixoljuk. Az egész eperdarabokat hozzákeverjük. Csatos üvegbe ízlés szerint rétegezzük az epret, a rebarbarát, a linzertésztát és a sárgakrémet.



rebarbara , eper , vaníliás cukor , tojássárgája , tej , vaníliarúd , liszt , vaj , tejszín , por , kristálycukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra