Receptek

Marinált-bundázott haltej és abált hasaalja szalonna spárgás salátával

Vidák Zoltán receptje

2020. július 25.

BUNDÁZOTT HALTEJ
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg haltej
  • A panírozáshoz liszt, 1 tojás, öreg kenyérmorzsa, só
  • A marinálóléhez: kisebb fej hagyma, só, cukor, almaecet, citrom (ízesebb salátalé)

ABÁLT HASAALJA SZALONNA
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg hasaalja szalonna (a tálalásnál ennek csak kis részét használjuk fel)
  • friss rozmaring
  • zúzott fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • maréknyi apró saláta (turbolya, oroszlánfoglevél, petrezselyem)
  • 2 szál vékonyan szeletelt zöldspárga

DRESSZING
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek francia mustár
  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1/2 ek porcukor

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
BUNDÁZOTT HALTEJ ELKÉSZÍTÉSE:
A haltejet folyó csapvíz alatt leöblítjük, bepanírozzuk, bő zsírban kisütjük. Papírszalvétán leitatjuk,

a salátalében egy napig marináljuk.

ABÁLT HASAALJA SZALONNA ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát kiterítjük, megszórjuk a vágott zöldfűszerrel és fokhagymával, ízesítjük. Felgöngyöljük, majd megkötözzük.

Vákuumzacskóba helyezzük. 70 °C-on egy napig abáljuk.

Ha kihűlt, vékony szeleteket vágunk, vékony pirítósra helyezzük.

SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
Konyhai gyalun a zöld spárgát leszeleteljük, összekeverjük a salátalevelekkel és a dresszinggel.

DRESSZING ELKÉSZÍTÉSE:
A mustárt, sót, almaecetet összekeverjük, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, krémszerű öntetet készítünk.



TIPP!
Marinálhatunk halat, bárányfilét vagy akár sertésszűzérméket is. A húsokhoz zöldségeket is adhatunk, ízletes előétel lehet belőlük. A marinált húst ne tartsuk 2-3 napnál tovább a páclében, mert a bunda leázik róla.

haltej , liszt , tojás , kenyérmorzsa , hagyma , almaecet , citrom , hasaalja szalonna , rozmaring , fokhagyma , francia mustár , szőlőmagolaj , zöld spárga , porcukor , oroszlánfoglevél , turbolya , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra