Receptek

Muhammara – szír paprikakrém

Berényi András receptje

2020. április 27.
  • 100 g dióbél
  • 30 g paradicsompüré
  • 30 g balzsamecet
  • 2 db nagy kaliforniai piros paprika
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 tk pirospaprika vagy chilipehely
  • 1 tk cukorsó ízlés szerint
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A paprikákat sütőben vagy parázson 15-20 perc alatt puhára sütjük. Az összes többi hozzávalóval konyhai robotgépben sima péppé keverjük, ízesítjük. A kész krémet tányérra kenve pirított lepénnyel, zöldségekkel, olívaolajjal tálaljuk. A krémet díszíthetjük dióbéllel, gránátalmamagokkal, korianderrel.


pirospaprika , zsemlemorzsa , , cukor , kaliforniai piros paprika , balzsamecet , paradicsompüré , dióbél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra