A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött káposzta libamellel

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2018. november 19.
  • 1 db füstölt libacomb
  • 1 db libamell ledarálva vagy apróra vágva
  • 50 dkg darált marhahús
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • só, bors
  • 2 ek libazsír
  • 50 dkg marhaszegy
  • 12 levél savanyúkáposzta
  • 50 dkg apró savanyúkáposzta
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A füstölt libacombot néhány órára vagy egy éjszakára beáztatjuk.

Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a (zsírral együtt) ledarált, vagy egészen apróra felkockázott libamellet, a darált marhahúst, az átöblített rizst, a finomra aprított hagymát, a lereszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

A savanyúkáposzta leveleiből kivágjuk a vastag eret, majd lazán megtöltjük a darált húsos keverékkel (a rizs még meg fog duzzadni, legyen helye).

Egy nagy lábosban összeállítjuk a töltött káposztát: az edény alját kikenjük a libazsírral.

Legalulra az apró savanyúkáposzta harmada kerül. Erre helyezzük a füstölt libacombot és a marhaszegyet, majd erre kerül az aprókáposzta második harmada. Rátesszük a megtöltött káposztákat, szépen, körben elrendezzük. A tetejére az aprókáposzta maradéka kerül. Felöntjük az egészet annyi vízzel, esetleg szárnyas- vagy marhaalaplével, hogy éppen ellepje.

Lefedjük, majd 100 °C-os sütőben kb. 8 óráig sütjük (vagy 140 °C-on 4 óráig).

A végén levesszük a fedőt, és még kb. 20 percig grillfokozaton sütjük, hogy a teteje megpiruljon.


darált marhahús , libazsír , hagyma , rizs , libamell , libacomb , káposzta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra