A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Narancsos paradicsomleves

Galgóczy Gábor receptje

2018. április 26.
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 szál angolzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl fehér balzsamecet
  • 1/2 l narancslé
  • 2 dl víz
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hozzávalókat hidegen összeturmixoljuk (persze ami túl nagy, azt kissé feldaraboljuk), majd átszűrjük.

LEVESBETÉT:

  • hámozott-aszalt koktélparadicsom (forrázás és tisztítás után sütőben is kiszárítható, alacsony hőmérsékleten)
  • a paradicsomcikkek kivágott, magos belseje a hús és héj nélkül
  • narancsfilé (tehát a narancs húsa, a gerezdek az őket elválasztó hártya nélkül)
  • szeletelés után jeges vízben kiáztatott salotta hagyma (kevésbé erős ízű, de mégis ropog)
  • friss bazsalikom
  • sópehely, vágott snidling


angolzeller , fokhagyma , balzsamecet , paradicsom , narancs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra