Galgóczy Gábor receptje
2018. április 26.- 1/2 kg paradicsom
- 2 szál angolzeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl fehér balzsamecet
- 1/2 l narancslé
- 2 dl víz
- 1/2 dl olívaolaj
- só, bors
A hozzávalókat hidegen összeturmixoljuk (persze ami túl nagy, azt kissé feldaraboljuk), majd átszűrjük.
LEVESBETÉT:
- hámozott-aszalt koktélparadicsom (forrázás és tisztítás után sütőben is kiszárítható, alacsony hőmérsékleten)
- a paradicsomcikkek kivágott, magos belseje a hús és héj nélkül
- narancsfilé (tehát a narancs húsa, a gerezdek az őket elválasztó hártya nélkül)
- szeletelés után jeges vízben kiáztatott salotta hagyma (kevésbé erős ízű, de mégis ropog)
- friss bazsalikom
- sópehely, vágott snidling
angolzeller , fokhagyma , balzsamecet , paradicsom , narancs