Segal Viktor receptje
2022. április 26.- 50 dkg zöldspárga (vége levágva, a fej alatti rész megpucolva)
- 15 dkg natúr, friss kecskesajt
PÁROLT REBARBARA
HOZZÁVALÓK:
- 4 dkg vaj
- 1 db citrom leve
- 2 tk cukor
- 2 szál rebarbara, 2 cm-es darabokra vágva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a felszeletelt rebarbarát. Folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt puhára pároljuk. A megtisztított spárgát lobogó, forró, sós vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk. (A főzési idő a spárga vastagságától függ.) Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.
TÁLALÁS:
A tányérokra halmozzuk a spárgákat, a rebarbarát és rámorzsoljuk a friss kecskesajtot. Végül kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
zöldspárga , kecskesajt , rebarbara , vaj , citrom , olívaolaj