Receptek

Párolt zöldspárga rebarbarával, kecskasajttal

Segal Viktor receptje

2022. április 26.
  • 50 dkg zöldspárga (vége levágva, a fej alatti rész megpucolva)
  • 15 dkg natúr, friss kecskesajt

PÁROLT REBARBARA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 dkg vaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 tk cukor 
  • 2 szál rebarbara, 2 cm-es darabokra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Ez a fogás érdekes kombinációja a mindenki által ismert szezonális, tavaszi alapanyagoknak. Könnyen elkészíthető, izgalmas, elegáns. A piacokon már kapható magyar rebarbara.


ELKÉSZÍTÉSE:
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a felszeletelt rebarbarát. Folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt puhára pároljuk. A megtisztított spárgát lobogó, forró, sós vízben 2-3 perc alatt blansírozzuk. (A főzési idő a spárga vastagságától függ.) Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

TÁLALÁS:
A tányérokra halmozzuk a spárgákat, a rebarbarát és rámorzsoljuk a friss kecskesajtot. Végül kevés olívaolajjal meglocsoljuk.


zöldspárga , kecskesajt , rebarbara , vaj , citrom , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra