Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2020. december 8.- 4 db egész pisztráng
- vaj, zsálya a tálaláshoz
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 2 db zsemle
- 4 dl langyos tej
- 10 dkg dió durvára vágva
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 6 levél zsálya finomra aprítva
- 1 db tojásfehérje habbá verve
A töltelékhez a zsemlét felkockázzuk és a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, a tojássárgáját, a finomra aprított zsályát, sózzuk, borsozzuk, majd fellazítjuk a felvert tojásfehérjehabbal.
A pisztrángot szárazra itatjuk, majd a hasát megtöltjük a zsemlés töltelékkel.
Közben vajban ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket, a megsült halat a zsályás vajjal és a ropogós zsályával tálaljuk.