Receptek

Pisztráng dióval töltve

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. december 8.
  • 4 db egész pisztráng
  • vaj, zsálya a tálaláshoz


TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db zsemle
  • 4 dl langyos tej
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 2 db tojássárgája
  • só, bors
  • 6 levél zsálya finomra aprítva
  • 1 db tojásfehérje habbá verve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.


A töltelékhez a zsemlét felkockázzuk és a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, a tojássárgáját, a finomra aprított zsályát, sózzuk, borsozzuk, majd fellazítjuk a felvert tojásfehérjehabbal.

A pisztrángot szárazra itatjuk, majd a hasát megtöltjük a zsemlés töltelékkel.

Kb. 20 perc alatt megsütjük.


Közben vajban ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket, a megsült halat a zsályás vajjal és a ropogós zsályával tálaljuk.



pisztráng , vaj , zsálya , tej , dió , zsemle , tojás