Tivadar György receptje
2018. június 25.- 40 dkg rizottórizs
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg liszt
- 15 dkg panko morzsa
- 2 db tojás
- 1 l napraforgóolaj
- 1 kg kápia paprika
- 10 dkg salátamix
- só, bors
- 1,5 dl fehérbor
- 1 fej salottahagyma
- 1 dkg olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott salottahagymát, majd a rizottórizst, és amikor átforrósodott, a fehérbort is. Folyamatosan kevergetjük, és időnként hozzáadunk a forró zöldségalapléből. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elértük a kellő állagot (kb. 15 perc), hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és kis golyókat formázunk belőle, majd panírozzuk.
Forró olajban kisütjük.
A kápia paprikát 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt majdnem feketére sütjük. Utána megtisztítjuk a héjtól, turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor kevert salátával díszítjük.

kápia , salotta , rizottórizs , parmezán , panko morzsa