A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Resztelt sertésmáj velővel, főtt burgonyával

Tivadar György receptje

2018. március 9.
  • 60 dkg sertésmáj
  • 20 dkg sertésvelő
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kg burgonya
  • 1 tk majoránna
  • só, bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 dl étolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szeletelt hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, a vörösbort és néhány percig forraljuk. A csíkokra vágott májat szintén hozzáadjuk, és kb. 15 percig pirítjuk.

Ízesítjük sóval, majoránnával, kakukkfűvel.

A velőt külön sós vízben leforrázzuk, és ezt is a raguhoz adjuk. Befejezésként koktélparadicsomot és ecetes gyöngyhagymát teszünk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és hideg sós vízben megfőzzük.


burgonya , sertésmáj , sertésvelő , vöröshagyma , fokhagyma , kakukkfű , ecetes gyöngyhagyma , koktélparadicsom , vörösbor , paradicsompüré , majoranna , fűszerpaprika , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra