Auguszt Elemér receptje
2020. augusztus 6.Hozzávalók a csokoládés piskótához, 12 kockához:
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 8 dl tejszínhab
- 400 g étcsokoládé
1. A tojások sárgáját a kristálycukorral kihabosítjuk. A fehérjét habbá verjük, majd a két habot összekeverjük. A kakaóporral elkevert lisztet óvatosan hozzáadjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit, beletöltjük a masszát
2. Vizet melegítünk, majd az apró darabokra tört étcsokoládét a forrásban lévő víz fölé helyezzük egy fémtálkában, és folyamatosan keverve felolvasztjuk.
Ne legyen túl meleg: az ajkunkhoz érintjük a fakanálra tapadt csokoládét, és ha kicsit melegebbnek érezzük, akkor jó (40-45 °C).
Az olvadt csokoládé egy részét félretesszük a krémhez, a többit összeforgatjuk a tejszínhabbal és a piskótára terítjük.
A kihűlt piskótalapot két egyforma nagyságú részre vágjuk. Az egyik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk), ha már szilárdul, akkor
tojás , liszt , tejszínhab , étcsokoládé , kakaópor