Ha lehet, csak a legszükségesebb alkalommal megyünk boltba, és van, hogy akkor is hiába: élesztőt alig lehet kapni mostanság. Annak, aki nem vágna bele odahaza a kovászolásba, van egy jó tippje a debrecenieknek: a krumplilángos nem csak körítésnek, hanem fokhagymás tejföllel meglöttyintve önálló fogásnak is remek.
A debreceni Grillakadémia küldött nekünk egy újabb izgalmas receptet: egyszerű, ízletes és laktató, még azoknak is menni fog, akik eddig nem a konyhában töltötték a szabadidejüket.
Krumplilángos
Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- 30-40 dkg BL 80 kenyérliszt
- 1 tk só
Elkészítése: A sós vízben megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a 30-40 dkg BL 80-as lisztet (használható BL 55 is). Hozzáadjuk az 1 tk sót. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és bedagasztjuk. Pihentetjük 30 percig. Hat egyenlő részre osztjuk, majd egyesével 2-3 mm-re kinyújtjuk. Száraz serpenyőben vagy grillrácson oldalanként 1-1 percig sütjük!