Receptek

Sertésszűzérmék csípős szószban juharszirupos pirított karottával

Barka Áron receptje

2020. április 30.
  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 1-2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 kk bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kg sárgarépa
  • 3-4 ek juharszirup
  • 1-2 ek szezámmag

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sertésszűzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk. Csípős, mézes, mustáros pácot készítünk.

A mustárt, a mézet, az olívaolajt, a gyömbért és a chilit ízlés szerinti sóval összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük. A pácból a húsokat 4-5 óra elteltével egy tálcára szedjük, majd vízbe áztatott nyársra húzzuk őket.

Erős parázs fölött 6-10 perc alatt készre sütjük. A sárgarépát felszeleteljük, forró serpenyőben először olaj nélkül pirítjuk, majd egy-két perc elteltével evőkanálnyi olajat adunk hozzá. A végén megöntözzük juharsziruppal, és pirított szezámmaggal tálaljuk.


juharszirup , szezámmag , sárgarépa , olívaolaj , méz , mustár , bors , , szűzpecsenye

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra