Vidák László receptje
2019. május 21.- 1/2 kg fehér spárga
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db burgonya
- 1 db citrom
- 4 db tojás
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, cukor ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A spárgát meghámozzuk, citromos-sós vízben leforrázzuk. Vajon a héját a burgonyával és a hagymával üvegesre pároljuk, felöntjük a spárga főzőlevével, és kevés tejszínnel, sóval, cukorral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük. Szűrőn átpasszírozzuk, kevés vajjal beforraljuk. Lágy tojást készítünk, vagy hagyományos ecetes lében posírozottat. Tálalás előtt a spárgát feldaraboljuk, lágy tojással és fűszerolajjal meglocsolva tálaljuk.

spárga , vöröshagyma , burgonya , citrom , tojás , vaj , tejszín