receptje
2011. október 13.80 dkg bébispenót, megmosva, megtisztítva (vastag szárú spenótból kb.a kétszerese)
2 l víz
20 g só
4 kifli, vékony szeletre vágva
6 dl tej
2 fokhagymagerezd tisztítva, zúzvasó, cukor, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A kiflit, a fokhagymát tepsibe rendezzük, leöntjük a forró tejjel, húsz percig állni hagyjuk. A fokhagymákat kivesszük a tepsiből, a tejet-kiflit pohárban botmixerrel megkeverjük - kicsit maradhat darabos. Széles serpenyőben, kis lángon egy-két percig fortyogtatjuk.A spenótot 30 mp-ig lobogva forró bő vízben forrázzuk (blansírozzuk), jeges vízben lehűtjük, konyharuhába téve kíméletesen kicsavarjuk, kisebb darabokra vágjuk. A tejes kiflihez adjuk, kis lángon összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, azonnal tálaljuk. Például bevert tojással.