A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült csülök párolt káposztával

Knáb János (Knáb Panzió) receptje

2018. június 6.
  • 1 közepes nagyságú hátsó csülköt 2 főre számolunk. 5 szeletre vágjuk, így 2,5 szelet jut 1 főre.
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A felszeletelt csülköket fokhagymakrémmel, kevés borssal, sóval pácoljuk, majd a szeleteket egymásra rakjuk, így hagyjuk állni legalább 24-48 órát. Se olaj, se zsír nem kerül a pácba. (Azért használnak fokhagymakrémet fokhagyma helyett, mert a fokhagyma megéghetne sütés közben.) A pácolást követően a csülökszeleteket egymás mellé tesszük a tepsiben. Vizet öntünk alá úgy, hogy a szeleteket 3/4 részéig elfedje. Nem kell lefedni a tepsit.

Sütés közben 15-20 percenként forgatjuk a szeleteket.

Amikor a csülök teteje megbarnul, megkeményedik kicsit, akkor forgatjuk. Így a barna rész ismét visszapuhul a vízben. Ezt közel 2 órán keresztül folytatjuk 15-20 percenkénti forgatással. Így a végére nem lesz rágós, kellemesen puha marad a csülök, és a színén is látszik, hogy szépen megsült, elkészült.

A vizet sütés közben pótolni kell, ha elpárolog.

Semmi egyéb adalék (zsír, olaj) nem szükséges hozzá. Sült krumplival és párolt káposztával tálaljuk.



káposzta , csülök

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra