A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült padlizsánkrém

Jahni László receptje

2019. október 4.
  • 2 db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • 1 ek étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1 ek mustár
  • friss zöldek, snidling, petrezselyemzöld
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A padlizsánokat egészben vagy félbevágva faszenes sütőn puhára sütjük. Közben étolajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát párolunk. Hozzátesszük a héjából kikapart, megsült padlizsánokat, és kevés zöldségalaplével homogén állagúra főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mogyoróolajjal. A legvégén szintén faszenes sütőn sütött, meghámozott, apró kockákra vágott kápia paprikát és finomra vágott snidlinget, petrezselyemzöldjét adunk hozzá. Kovászos kenyérrel tálaljuk.


kápia paprika , mustár , padlizsán , snidling , vöröshagyma , fokhagyma , mogyoróolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra