Receptek

Szász tormaleves

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. április 6.
  • 1 kg sertéscsülök (első)
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál rozmaring

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg ecetes reszelt torma
  • 1 db torma, lereszelve
  • 2 ek étkezési keményítő
  • kb. 2 ek ecet
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csülköt hideg vízben feltesszük főni. A vizet sózzuk, és beletesszük a hagymát (héjastul). Amikor forr, leszedjük a keletkező habot. Kb. 1 óráig főzzük, amíg a hús félig megpuhul (készíthetjük kuktában is, úgy jóval gyorsabban megfő, ez esetben csak kb. 30 percig főzzük elő).

Beletesszük a meghámozott, feldarabolt zöldségeket és a rozmaringot. További egy óráig (vagy kuktában 30 percig) főzzük, amíg a hús leomlik a csontjáról.

A húst kiemeljük, kicsontozzuk. A levesbe tesszük a tejszínt (vagy simára kevert tejfölt) és a tormákat. Az étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.  A forró levet a húsra és a zöldségekre öntjük.



tormaleves , torma , Mautner

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra