Csomós András receptje
2020. augusztus 7.SÜLT ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg sárga/zöld cukkini
- 15 dkg cirmos cékla
- 5 dkg apró gomba
- 10 dkg zsenge sárgarépa
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg kápia paprika
- 10 dkg padlizsán
- 10 dkg angol zeller
- 10 dkg apró lila hagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 1 dkg sós vaj
- 1 dl olaj
T-BONE STEAK
HOZZÁVALÓK:
- 1-1,2 kg T-bone steak – max. 2 db
- 5 dkg sós vaj
- 1 ág kakukkfű
- fekete bors, tengeri só ízlés szerint
HÁZI SÜLT KRUMPLI LIBAZSÍRBAN
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg impala burgonya
- 20 dkg libazsír
- tengeri só
SÜLT ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajat felforrósítjuk, és beledobjuk a zöld fűszereket, ezzel aromatizáljuk az olajat. Majd minimális olajon megpirítjuk külön-külön a zöldségeket.
T-BONE STEAK ELKÉSZÍTÉSE:
A steakeket tengeri sóval, illetve frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, és óvatosan kisütjük a steaken lévő faggyút a hátszín részén. Amikor kész, ebben a zsírban kezdjük el sütni a steakeket nagy lángon, gyorsan pirítva.
A serpenyőbe dobjuk a kakukkfüvet, a sós vajat, és ezzel a habzó, sós kakukkfüves vajjal locsolgatjuk 60 °C maghőig, majd meleg helyen pihentetjük 5-7 percig.
HÁZI SÜLT KRUMPLI LIBAZSÍRBAN
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát alapos mosás után cikkekre vágjuk. Sós, hideg vízben felrakjuk főni, de csak addig, míg gyöngyözni nem kezd.
cukkini , cékla , sárgarépa , koktélparadicsom , gomba , kápia paprika , angol zeller , padlizsán , lila hagyma , rozmaring , kakukkfű , vaj , olaj , T-bone steak , libazsír , impala burgonya