A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

T-bone steak sült zöldségekkel és házi sült krumplival

Csomós András receptje

2020. augusztus 7.

SÜLT ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg sárga/zöld cukkini
  • 15 dkg cirmos cékla
  • 5 dkg apró gomba
  • 10 dkg zsenge sárgarépa
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg padlizsán
  • 10 dkg angol zeller
  • 10 dkg apró lila hagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 dkg sós vaj
  • 1 dl olaj

T-BONE STEAK
HOZZÁVALÓK:

  • 1-1,2 kg T-bone steak – max. 2 db
  • 5 dkg sós vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • fekete bors, tengeri só ízlés szerint

HÁZI SÜLT KRUMPLI LIBAZSÍRBAN
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg impala burgonya
  • 20 dkg libazsír
  • tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

SÜLT ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajat felforrósítjuk, és beledobjuk a zöld fűszereket, ezzel aromatizáljuk az olajat. Majd minimális olajon megpirítjuk külön-külön a zöldségeket.

Amikor még ressek, akkor egy nagy serpenyőben összeforgatjuk vajon.

T-BONE STEAK ELKÉSZÍTÉSE:
A steakeket tengeri sóval, illetve frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, és óvatosan kisütjük a steaken lévő faggyút a hátszín részén. Amikor kész, ebben a zsírban kezdjük el sütni a steakeket nagy lángon, gyorsan pirítva.

Amikor kellemesen megpirult az alsó fele, megfordítjuk, és óvatosan sütjük a másik felét.

A serpenyőbe dobjuk a kakukkfüvet, a sós vajat, és ezzel a habzó, sós kakukkfüves vajjal locsolgatjuk 60 °C maghőig, majd meleg helyen pihentetjük 5-7 percig.

HÁZI SÜLT KRUMPLI LIBAZSÍRBAN
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát alapos mosás után cikkekre vágjuk. Sós, hideg vízben felrakjuk főni, de csak addig, míg gyöngyözni nem kezd.

5-7 percig gyöngyözve főzzük. Leszűrjük és kihűtjük, majd a libazsírban minden oldalát szép pirosra sütjük.


cukkini , cékla , sárgarépa , koktélparadicsom , gomba , kápia paprika , angol zeller , padlizsán , lila hagyma , rozmaring , kakukkfű , vaj , olaj , T-bone steak , libazsír , impala burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra