A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos tápióka lágy tojássárgájával és füstöltlibamell-forgáccsal

Gyurik Gábor receptje

2020. június 9.
  • 30 dkg füstölt libamell
  • 30 dkg tápiókagyöngy
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 10 db tojássárgája
  • 0,2 dl szőlőmagolaj
  • 2 csokor tárkony
  • só, kristálycukor
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A paradicsomot és a tárkony leveleit leforrázzuk, mindkettőt jeges vízbe tesszük. A zöld fűszert kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb víz maradjon benne, majd a szőlőmagolajjal erős fokozaton összeturmixoljuk, ezután leszűrjük. A paradicsomokat meghámozzuk és kevés sóval, cukorral meghintjük, majd sütőben 60 °C-on 1,5-2 órát szárítjuk. A tápiókát enyhén sós vízben folyamatos kevergetéssel 15-20 percig főzzük, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a tárkonyos olajunkkal. A tojássárgájákat majdnem forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 15-20 mp-re, és már tehetjük is a tárkonyos tápiókánkra. Körbetesszük aszalt paradicsommal és hajszálvékonyra szeletelt libamellel.


tápióka , liba , libamell , tárkony , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra