Gyurik Gábor receptje
2020. június 9.- 30 dkg füstölt libamell
- 30 dkg tápiókagyöngy
- 50 dkg koktélparadicsom
- 10 db tojássárgája
- 0,2 dl szőlőmagolaj
- 2 csokor tárkony
- só, kristálycukor
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A paradicsomot és a tárkony leveleit leforrázzuk, mindkettőt jeges vízbe tesszük. A zöld fűszert kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb víz maradjon benne, majd a szőlőmagolajjal erős fokozaton összeturmixoljuk, ezután leszűrjük. A paradicsomokat meghámozzuk és kevés sóval, cukorral meghintjük, majd sütőben 60 °C-on 1,5-2 órát szárítjuk. A tápiókát enyhén sós vízben folyamatos kevergetéssel 15-20 percig főzzük, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a tárkonyos olajunkkal. A tojássárgájákat majdnem forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 15-20 mp-re, és már tehetjük is a tárkonyos tápiókánkra. Körbetesszük aszalt paradicsommal és hajszálvékonyra szeletelt libamellel.
