Rosenstein Tibor receptje
2020. szeptember 7.- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg tehéntúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 4 db tojás
- só
A liszttel, a tojással tésztát gyúrunk, és vékonyra nyújtjuk. Ezután kicsit hagyjuk szikkadni, majd nagyobb darabokra tépjük (használhatunk kész csuszatésztát is). Enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben aranysárgára kisütjük. A kisült zsírt leszűrjük, és a tésztát átforgatjuk benne.
Hozzákeverjük a túró felét, 2 kanál tejfölt, és megsózzuk. Tűzálló edénybe tesszük, a megmaradt túrót a tetejére morzsoljuk, a többi tejföllel meglocsoljuk.
A kisütött szalonnakockákat a tetejére szórjuk, és 180 °C-os sütőben összesütjük.
liszt , tejföl , tojás , tehéntúró , füstölt szalonna