A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vadas Nyuszi szalvétagombóccal

Palágyi Eszter receptje

2020. augusztus 5.

VADAS MÁRTÁS NYÚLCOMBBAL
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 3 db babérlevél
  • 1 szál kakukkfű
  • 4 db borókabogyó
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 5 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes zeller
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 ek magos mustár
  • 2 kk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 4 dl víz
  • 400 g vegyes erdei gomba vajon megpirítva,
  • sóval és borssal ízesítve

SZALVÉTAGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag szeletelt fehér kenyér
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1/2 köteg finomra vágott snidling
  • 3 db közepes finomra vágott sonkahagyma
  • 1 ek vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
VADAS MÁRTÁS NYÚLCOMBBAL
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb fazékba feltesszük főni a combokat a zöldségekkel, fűszerekkel, vöröshagymával,  fokhagymával. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

Egy óra múlva megszurkáljuk a combokat, ha megpuhult, kiszedjük egy tálra. Ilyenkor kidobjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a borókabogyót.

A zöldségeket turmixoljuk. A tejfölt kikeverjük a magos mustárral és a liszttel, majd 2 merőkanál zöldséges levet adunk hozzá.

Az egészet szűrőn átszűrjük egy másik fazékba, így nem csomósodik össze és krémes állaga lesz. Visszarakjuk a nyúlcombokat, és kb. 20 percig főzzük.

SZALVÉTAGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:

A szeletelt kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk, annyira, hogy egy kis színt kapjon. A vajon megdinszteljük az apróra vágott sonkahagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet, snidlinget.

A tojásokat a tejjel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és jól összekeverjük.

A masszát két egyenlő részre osztjuk és folpackba tekerve rúd alakúra formáljuk, a hengerek végét pedig összekötjük. Tűvel kicsit megszurkáljuk.

Széles lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd egy szűrőlábost ráteszünk, de ügyeljünk arra, hogy ne érjen a vízbe, majd a vízgőzben kb. 20-25 percig fedő alatt készre gőzöljük.

Ha megfőttek, kivesszük a gőzből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a folpackból. Felszeleteljük, és serpenyőben egy kis vajjal mindkét oldalát megpirítjuk.


nyúlcomb , babérlevél , kakukkfű , borókabogyó , vöröshagyma , sárgarépa , zeller , tejföl , liszt , mustár , fokhagyma , erdei gomba , petrezselyem , kenyér , snidling , vaj , tej , tojás , sonkahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra