Palágyi Eszter receptje
2020. augusztus 5.VADAS MÁRTÁS NYÚLCOMBBAL
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg nyúlcomb
- 3 db babérlevél
- 1 szál kakukkfű
- 4 db borókabogyó
- 1 db közepes vöröshagyma
- 5 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes zeller
- 3 dl tejföl
- 5 dkg finomliszt
- 3 ek magos mustár
- 2 kk só
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4 dl víz
- 400 g vegyes erdei gomba vajon megpirítva,
- sóval és borssal ízesítve
SZALVÉTAGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag szeletelt fehér kenyér
- 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
- 1/2 köteg finomra vágott snidling
- 3 db közepes finomra vágott sonkahagyma
- 1 ek vaj
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb fazékba feltesszük főni a combokat a zöldségekkel, fűszerekkel, vöröshagymával, fokhagymával. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
SZALVÉTAGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:
A szeletelt kenyeret kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk, annyira, hogy egy kis színt kapjon. A vajon megdinszteljük az apróra vágott sonkahagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet, snidlinget.
nyúlcomb , babérlevél , kakukkfű , borókabogyó , vöröshagyma , sárgarépa , zeller , tejföl , liszt , mustár , fokhagyma , erdei gomba , petrezselyem , kenyér , snidling , vaj , tej , tojás , sonkahagyma