A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vargabéles rózsás eperkompóttal

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. április 30.
  • 15 dkg cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csomag réteslap
  • 6+2 dkg vaj

Rózsás eper
Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 5 dkg porcukor vagy méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk rózsavíz
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük. A túróhoz keverjük a tejfölt, a 3 tojássárgáját, a mazsolát, reszelt citromhéjat, porcukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a kifőtt cérnametéltet, összekeverjük a túrókrémmel. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A réteslap felét megkenjük olvasztott vajjal, kibélelünk vele egy tepsit, vagy egy 23 cm-es, kerek tortaformát. Beleöntjük a tésztás-túrós tölteléket. A széleket ráhajtjuk, majd a tetejét befedjük a réteslap másik felével, amit előtte megkentünk vajjal. 30 percig sütjük, amíg a réteslap megpirul. Mielőtt szeleteljük, langyosra hűtjük.

Rózsás eperrel adjuk, amihez az epret megpucoljuk, feldaraboljuk, majd megszórjuk porcukorral, és állni hagyjuk. Reszelt citromhéjat és rózsavizet keverünk hozzá.


eper , túró , tejföl , mazsola , cérnametélt , réteslap , vanília , citromhéj , porcukor , rózsavíz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra