Receptek

Vénuszkagyló spagettivel

Bereznay Tamás receptje

2020. július 28.
  • 1 kg vongole
  • 50 dkg spagetti
  • 4 szál felkarikázott thai chili
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor

  • 1 db citrom
  • 3 dkg kockázott hideg vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kagylót bő hideg vízben jól átmossuk. A spagettit bő sós vízben kifőzzük. Míg a tészta fő, elkészítjük a kagylót is.

A fokhagymát és a chilit az olívaolajon megpirítjuk, ráöntjük a fehérbort, és mikor felforrt, rátesszük a kagylókat.

Fedővel lefedve kb. 2 percig főzzük, amikor a kagylók kinyíltak, hozzáadjuk a tésztát,

rászórjuk a petrezselymet, és összeforgatjuk a vajjal. Pár csepp citromlével és sóval ízesítjük.




vongole , spagetti , petrezselyem , fokhagyma , száraz fehérbor , olívaolaj , citrom , vaj , thai chili , vénuszkagyló

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra