Receptek

Vietnámi tojásos kávé

a KHAN Étterem receptje

2024. szeptember 7.


A kávéhoz:


2 tk cukrozott sűrített tej


2 db tojássárgája


2 tk kanál méz


2 tk nádcukor


1,5 dl kávé




ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Vietnámban a kávét desszertként is fogyasztják. A tojásos kávét nevezhetnénk akár folyékony tiramisunak vagy kávés sodónak is. Bár elsőre furcsának hangzik a tojás és kávé kombinációja, a párosításnak praktikus oka is van: a tojás megköti a keserű ízeket, így egy kevésbé savas, lágy ízvilágot kapunk.



1. Keverjük el a tojássárgájákat a nádcukorral és a mézzel, majd kézi habverővel verjük fel. Ha már kezd fehéredni, apránként adjuk hozzá a sűrített tejet és addig habosítsuk, amíg közepesen kemény lesz, és kissé kifehéredik.



2. Melegítsünk át egy vastag falú üvegpoharat forró vízzel, töröljük szárazra.



3. Készítsünk el egy adag forró espressot az átmelegített üvegpohárba.



4. Kanalazzuk a kávé tetejére óvatosan a krémes állagú tojáshabot.



Profi tipp: Ha igazán autentikus vietnámi ízvilágra vágyunk, akkor hagyományos filteres csepegtetéssel készítsük el a kávét. Az elkészült kávét szervírozhatjuk melegvizes vízfürdőbe állítva, így nem csak látványos, de hosszabb ideig melegen tartható.





kávé , vietnámi kávé , KHAN

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra