Segal Viktor receptje
2019. április 18.(24 cm átmérőjű formához)
ZABPELYHES MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 dkg zabpehely
- 2,5 dkg tökmag
- 1,5 dkg napraforgómag
- 2 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- 5 dkg hideg vaj, felkockázva
- 1 tk víz
- 1 tk olaj
- 1,5 ek méz
A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 27 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 4 db tojás
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg finomítatlan nádcukor
- 18 dkg sárgarépa meghámozva, lereszelve
- 18 dkg zöld alma (kb. 2 db) meghámozva, kimagozva, lereszelve, enyhén kinyomkodva
- csipet só
zöld alma , tökmag , sárgarépa , zabpehely , napraforgómag , liszt , cukor , vaj , méz , sütőpor , nádcukor