Réti Sebestyén receptje
2019. május 27.- 50 dkg zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 6 dkg vaj
- 5 dkg só
- 6 dkg cukor
- 8 dkg édes hagyma
- 5 dkg cukorborsó
- 5 dkg sárga cukkini
- 40 dkg sertésszűz
- 5 dkg fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 dkg céklalevél
- 4 db tojás
- csipet szódabikarbóna
- 2 dkg zöldborsócsíra
a tojásokat – egyszerre csak egyet. Miután beleütöttük a tojást, óvatos, körkörös mozdulatokkal 2 perc alatt készre főzzük. Fontos odafigyelni az időre, mert ha ezt túllépjük, nem lesz lágy a belseje! A két perc letelte után pár percre sós, langyos vízbe tesszük, lecsöpögtetjük, majd óvatosan ráhelyezzük a főzelékre.
Feltétek/díszítések: a cukorborsót, a kockára vágott cukkinit, a maradék zöldborsót kis lábosba tesszük, 3 dl vízzel felöntjük, egy kávéskanál sóval és egy teáskanál cukorral pár perc alatt puhára pároljuk.
Tejhab: bár a legtöbb háztartásban van olyan kávéfőző, amelyen tejhabosító is található, amennyiben ezzel nem rendelkezünk, egy lábasba felteszünk főni 2 dl tejet, és habverővel folyamatosan verjük, amíg kemény tejhab nem keletkezik.
TÁLALÁS:
A krémes főzelékalapunkat mélytányérba merjük, majd egy kanál kemény tejhabot halmozunk a tetejére. Ebbe helyezzük bele a ressre párolt zöldségeket, a tányér közepére helyezzük a buggyantott tojást, és céklalevéllel, borsócsírával díszítjük.
zöldborsó , sertés , tejszín , vaj , édes hagyma , cukorborsó , sárga cukkini , sertésszűsz , fokhagyma , szódabikarbóna , céklalevél , zöldborsócsíra