Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki.
A budapesti díjátadón a zsűri emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, „farm-to-table” koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté.
Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű - emelték ki.
A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listája 2025-ben:
- Pajta (Őriszentpéter)
- Platán Gourmet (Tata)
- Rumour by Rácz Jenő (Budapest)
- 42 Restaurant (Esztergom)
- Salt (Budapest)
- Babel (Budapest)
- Essencia (Budapest)
- Sauska 48 (Villány)
- Borkonyha (Budapest)
- Costes Downtown (Budapest)
- Spago by Wolfgang Puck (Budapest)
- Costes (Budapest)
Az étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Alelí Budapest
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra.
Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.