A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Balatoni halnyárs

Söptei Róbert receptje

2020. július 15.
  • 60 dkg szürkeharcsafilé
  • 60 dkg fogasfilé
  • 80 dkg apró szemű újburgonya
  • 1-1 db sárga, zöld és piros kaliforniai paprika
  • 1/2 l tejszín
  • 3 dkg vaj
  • maroknyi friss zsályalevél
  • olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az apró szemű újburgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Ezután megpucoljuk, kevés vajon picit megpirítjuk, ráöntjük a tejszínt, hozzátesszük az apróra összevágott zsályát, és sűrűre beforraljuk. A halfiléket és a paprikákat egyforma kockákra vágjuk, majd váltakozva nyársakra fűzzük az alapanyagokat. Sózzuk, majd serpenyőben vagy roston kevés olívaolajon készre sütjük. Tejszínes zsályás burgonyával tálaljuk.


szürkeharcsafilé , fogasfilé , új , kaliforniai paprika , zsályalevél , tejszín , vaj , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra