Receptek

Borleves

Borleves

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojás
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 8 ek kristálycukor
  • 3 rúd fahéj
  • 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük és kiolajozott szilikonformába tesszük. Ezután mikróban kb. fél-egy perc alatt hőkezeljük. A fehérbort felforraljuk a fahéjrudakkal, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magját és a tojássárgáját, majd folyamatos keverés mellett 84 °C-ig hevítjük vízgőz fölött. Amikor kihűlt, a tojásfehérjehabbal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.