A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borleves

Tivadar György receptje

2018. november 15.
  • 8 db tojás
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 8 ek kristálycukor
  • 3 rúd fahéj
  • 1 db citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük és kiolajozott szilikonformába tesszük. Ezután mikróban kb. fél-egy perc alatt hőkezeljük. A fehérbort felforraljuk a fahéjrudakkal, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magját és a tojássárgáját, majd folyamatos keverés mellett 84 °C-ig hevítjük vízgőz fölött. Amikor kihűlt, a tojásfehérjehabbal tálaljuk.


citrom , fahéj , vaníliarúd , tejszín , tojás , fehérbor , tej