A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csirkenyárs (satay) mogyorómártással

Bereznay Tamás receptje

2017. augusztus 2.
  • 80 dkg csirkemell
  • 1 ek porcukor
  • 1 csapott ek só
  • 1 csapott ek római kömény
  • 1 ek kurkuma
  • 1 kk fahéj
  • 3 ek étolaj

MOGYORÓSZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg sótlan, pirított földimogyoró
  • 2 db nagy, piros csilipaprika
  • 4 fej salottahagyma
  • 2 ek méz
  • 4 ek barna cukor
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek étolaj
  • 2 dl csirkealaplé


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kockákra vágott hagymát a felkarikázott csilivel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mogyorót, a szójaszószt, a mézet, és felöntjük az alaplével. Ízesítjük cukorral, kevés sóval és 15 perc főzés után botmixerrel pürésítjük. A csirkemellet hosszú hasábokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük a sóval, a cukorral és az olajjal, majd alaposan beledörzsöljük a csirkemellcsíkokba. Hullámosan nyársra húzzuk, izzó grillrácson időnként megforgatva 12-14 perc alatt megsütjük, és a mogyorószósszal tálaljuk.


mogyoró , kurkuma , fahéj , csirkemell , porcukor , római kömény , étolaj , salottahagyma , chili , méz , szójaszósz , csirkealaplé