Receptek

Csirkeszárnyak hideg, erős káposztával

Bíró Lajos receptje:

Csirkeszárnyak hideg, erős káposztával

(hozzávalók 5 személyre)

  • 1 kg csirkeszárny
  • keményítő 2 evőkanál
  • liszt 2 evőkanál
  • tojás 2 db
  • szójaszósz ízlés szerint
  • szezámolaj ízlés szerint
  • fokhagymacsócsa 1 evőkanál
  • darált cseresznyepaprika 1 kiskanál
  • újhagyma 2 db
  • olaj a sütéshez

ERŐS MUSTÁR:

  • mustár 100 ml
  • szójaszósz 1 kiskanál
  • Erős Pista 1 kiskanál
  • szezámolaj 1 kiskanál

ERŐS KÁPOSZTA:

  • fejes káposzta 500 g
  • vöröshagyma fél fej
  • hegyes erős
  • zöldpaprika 1 db
  • hegyes erős pirospaprika 1 db
  • olaj 50 ml
  • szecsuáni bors 1 mokkáskanál
  • cukor 2 evőkanál
  • ecet (10%-os) 2 evőkanál
  • só ízlés szerint
  • Erős Pista 1 evőkanál
  • újhagyma 3 db

Elkészítése

Az erős mustárhoz a mustárt a többi hozzávalóval jól összekeverjük, és felhasználásig hűtőben érleljük.

Az erős káposztához a megtisztított káposztát kockákra, a hagymát finomra vágjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk, és húsukat felaprítjuk.

Wokban az olajat füstölésig forrósítjuk, a szecsuáni borsot beledobjuk, kissé megkapatjuk, hogy az olaj az aromáját átvegye, majd kidobjuk belőle. A hagymát az illatos olajba szórjuk, kevergetve megpirítjuk, majd a cukrot, az ecetet, a paprikakockákat, a káposztát, a sót és az Erős Pistát hozzáadjuk, erős tűzön, kevergetve-rázogatva az egészet néhány perc alatt megkapatjuk. Ha kész, a felkarikázott újhagymát rászórjuk. Ha kihűlt, legalább egy egész napig hűtőben érleljük.

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A keményítőből, a lisztből az egész tojással, a szójaszósszal, a szezámolajjal, a fokhagymacsócsával és a darált cseresznyepaprikával pácot keverünk, a szárnyakat alaposan beleforgatjuk, hogy mindenütt érje, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt bő, forró olajban ropogósra sütjük, és a hideg, erős káposztával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább