Jahni László receptje
2012. február 16.- 20 g mandulaliszt
- 20 g liszt
- 50 g cukor
- 20 g vaj
- 10 g ribizli
- 10 g eper
- 10 g áfonya
- 10 g egres
- 10 szál levendulavirág
- 1 kk tejszín
- 1 cl citromlé
- 10 g eperpüré
- 1 kk glükóz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Először elkészítjük a morzsa tésztáját. Mandulaliszt, liszt, cukor, vaj, mindenből azonos mennyiséget összegyúrunk, befóliázzuk, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát. Sütőpapírral bélelt lapra reszeljük durva reszelővel, és 180 °C-on aranybarnára sütjük. A gyümölcsöket meleg cukorszirupba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor hidegen összekeverjük a morzsával. A gyümölcsökből hagyunk párat a díszítéshez, s a tetejére rakjuk a levendulafagylaltot. A levendulavirágot vízzel, a glükózzal, a citrom levével, pici tejszínnel és az eperpürével összeturmixoljuk, átszűrjük, és pacojet tégelybe töltjük. Fagyasztás után adagonként készítjük.
