Receptek

Paradicsomos vöröslencse- mártogatós tortillával

Paradicsomos vöröslencse- mártogatós tortillával

(Vegán recept, 4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg vörös lencse
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 kk mustár
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A vörös lencsét négyszeres mennyiségű sós vízben kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Közben a megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát a zsiradékon, közepes lángon megpirítjuk. Összekeverjük a hagymát és a lencsét, sóval és borssal ízesítjük, ráfacsarjuk a citromlét, hozzáadunk egy kávéskanál mustárt és a leforrázott, héjától megszabadított paradicsomot, végül az egészet botmixerrel simára dolgozzuk. Tortillával (lapkenyér) mártogatjuk.

TORTILLA

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 ek olaj
  • langyos víz
  • só, bors, oregánó

ELKÉSZÍTÉSE:
Összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy összeálljon (vigyázzunk, ne legyen túl kemény). Nyolc részre osztjuk, kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát egy percig sütjük. Akkor jó, ha felpúposodik és barna foltok jelennek meg rajta.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.