Receptek

Krémes puliszkával rakott fehér tojásgyümölcs

Krémes puliszkával rakott fehér tojásgyümölcs

Jahni László receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 db fehér padlizsán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 125 g kukoricadara
  • 1 dl jeges víz
  • étolaj a sütéshez
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 ek kukoricapehely
  • 40 g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db friss paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A jeges vízben kikeverjük a kukoricakeményítőt sűrű palacsintatészta állagúra. Ebbe mártjuk a vékonyra szeletelt, sózott fehér padlizsánszeleteket, majd forró olajban kisütjük. Sós vízben vagy zöldségalaplében sűrű krémmé főzzük a kukoricadarát és a kukoricapelyhet, vajjal és olívaolajjal dúsítjuk. Ezzel a krémmel rétegezzük a kisütött padlizsánszeleteket. Étolajon vöröshagymát, fokhagymát párolunk, hozzá főzzük a paradicsomokat, majd átpasszírozzuk. A szószban tálaljuk a rakott padlizsánt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.