A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Medvehagymás pogácsa

A Muskátli Vendéglő és Kemencés Udvar (Orfű) receptje

2018. április 12.
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg medvehagymalevél
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagymaleveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.

A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.Akkor ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, és az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd megsütjük.



medvehagymalevél , liszt , tojás , vaj , tej , élesztő , tejföl