Receptek

Sárgarépa-rizottó sült sárgarépával és kecskesajttal

Sárgarépa-rizottó sült sárgarépával és kecskesajttal

Litauszki Zsolt receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 5 ek rizottórizs
  • 2,5 dl répalé
  • 30 g parmezán
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 30 g hideg vaj
  • 1 db narancs
  • 16 szál bébirépa
  • 30 dkg kecskesajt
  • 2 ek olívaolaj
  • citromlé
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A bébirépákat leforrázzuk, majd kézzel a külső hártyát lehúzzuk, és forró serpenyőben körbepirítjuk, narancslével marináljuk. Az olívaolajon a rizst felhevítjük, majd szakaszosan a répalével felöntjük, narancsos citromlével ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha megfelelő állagú a rizs, akkor a hideg vajjal és a parmezánnal befejezzük.zzük.

TÁLALÁS:

A tányér közepére halmozzuk a rizottót, ráhelyezzük a bébirépát, erre a kecskesajtot, és vadfűszerekkel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább