Receptek

Tiramisù

Nábelek Zsófia receptje

2020. július 27.
  • kb. 300 g savoiardi vagy babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 6 db tojássárgája
  • 100 g cukor
  • kb. 3 dl erős, frissen főzött kávé
  • kakaópor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Készítsünk elő minden hozzávalót: a kicsomagolt (vagy kisült) babapiskótát, egy edénybe a kávét, egy tálba a mascarponét és egy másik, hőálló tálba tegyük a tojássárgáját.

Egy lábasban melegítsünk kb. egy ujjnyi vizet éppen addig, amíg gyöngyözni kezd. Hagyjuk alacsony lángon, erre tegyük a tojássárgájás edényt, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el habverővel.

Használhatunk kézi elektromos habverőt is, a lényeg, hogy gőz fölött egészen halvány sárgára és nagyon habosra keverjük-melegítsük a tojássárgáját addig, amíg sűrű lesz.

Hagyjuk kicsit hűlni, közben a mascarponét keverjük ki, majd forgassuk hozzá a tojássárgájás alapot.

Rétegesen építsük fel a desszertet egy 30x40 centis, lapos, téglalap alakú tálban, vagy egy magasabb, 30x15 centis edényben.

Egyenként forgassuk bele a babapiskótákat a kávéba, ebből egy réteg kerüljön az edény aljára.

Egyenletesen elsimítjuk rajta a krém egyharmadát, majd egy újabb kávés piskótaréteg jön, és így dolgozunk, amíg a desszert tetejére kerül az utolsó krémréteg.

Vékonyan meghintjük kakaóporral, és

legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Két napig hűtőben tárolható, de úgysem tart ki olyan sokáig.


babapiskóta , mascarpone , tojássárgája , kávé , kakaópor , savoiardi

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra