Receptek

Tökfőzelék, sertéspörkölt

Tökfőzelék, sertéspörkölt

Pohner Ádám receptje 4 fő részére

Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge főzőtök
  • 2 db salottahagyma
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • citromlé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kapor

Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, majd a mag körüli részéből csíkokat vágunk. A héjból és a magokból veloutét főzünk, amihez a hagymán megpároljuk a tökrészeket, majd felöntjük tejjel, tejszínnel, a legvégén kaprot, vajat teszünk bele és homogénre turmixoljuk. Átpasszírozzuk, sóval és citromlével ízesítjük, majd szifonba töltjük. A tökcsíkokat zsiradékon megpároljuk és a habos veloutéval találjuk.

Sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg mangalicatarja fagyasztva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l csirke- vagy sertésalaplé
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 4 szelet pancetta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • keményítő hideg vízben elkeverve

Elkészítése:
A vöröshagymát durvára vágjuk, megpároljuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a felére beforraljuk. Sózzuk. A mangalicatarját szeletelőgéppel 2 mm vastagságúra szeleteljük. Felforrósítunk egy serpenyőt, amiben először megpirítjuk a pancettákat, majd a vékony tarjaszeleteket. Ha megpirult, vékony szelet fokhagymákat szórunk rá, átforgatjuk és 1-1,5 dl paprikás alaplével felöntjük. Keményítővel sűrítjük és sűrűn rázzuk. Tálaláskor újhagyma frissen vágott zöldjével díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.