Receptek

Tokhalceviche, mangós paradicsomsaláta

Gálicz István receptje

2020. november 2.
  • 60 dkg tokhalfilé (bőr nélküli)
  • 30 g lila hagyma
  • 1 dl lime

  • 2 db passiógyümölcs
  • szűz olívaolaj
  • 2 db ökörszív paradicsom
  • 1 db mangó
  • szárított olajbogyó
  • korianderzöld
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halfilét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a lime levével és az apró kockákra vágott lila hagymával bekeverjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt leöntjük a levét.


A passiógyümölcs levét, az olívaolajat és a sót összekeverjük, és beleforgatjuk a halakat. A paradicsomot és a mangót vékony szeletekre vágjuk. Tányérra fektetjük, ráhalmozzuk a marinált halat, megszórjuk korianderlevéllel és a szárított olajbogyóval.


tokhalfilé , lila hagyma , lime , passiógyümölcs , olívaolaj , mangó , paradicsom , szárított olajbogyó , korianderzöld