Cikkek

Magyar Konyha

2025. május 19.

Leon Osteria , Budapest , Heiszler Olivér , olasz konyha

Május 15-én megnyitotta kapuit a Budai Vár lábánál, a gyönyörűen felújított duna parti Lánchíd utcában a Leon Osteria, amely a város gasztronómiai palettáján igazi különlegességnek ígérkezik. Az új étterem, amely az olasz konyha autentikus ízeire fókuszál, egy különleges helyszínt kínál, ahol a látogatók elmerülhetnek az ízek és illatok varázslatos világában és péntek, szombat esténként dinamikus élőzene mellett élvezhetik az izgalmas koktél kreációkat.

Az Osteria séfje, Heiszler Olivér tapasztalata évtizedek munkájának gyümölcse, amelynek során sok kultúra konyhai titkaiba nyert betekintést, miközben az autentikus receptúrák iránti szeretetét is ápolta. Az bájos olasz osteria víziója, hogy visszahozza a nagymamák, a „nonnák” konyhájának varázsát, ahol a friss alapanyagok, a hagyományos főzési technikák és a szeretet állnak a középpontban.

Az étterem menüje olyan klasszikus olasz ételeket vonultat fel, mint friss tészták, zamatos raguk, friss tengeri fogások és ínycsiklandó desszertek, amelyek minden falatban a szeretet és a gondoskodás ízét hordozzák.

A Leon Osteria hangulata barátságos és könnyed, a mégis elegáns berendezés és az otthonos, meghitt légkör minden látogatót megszólít. Az étterem célja, hogy a vendégek ne csupán étkezzenek, hanem egy igazi olasz étkezési élményben részesüljenek, ahol a családi értékek és a közösségi élet fontossága kerül a középpontba. Nem beszélve a zamatos olasz borokról és koktél különlegességekről.




Az étterem május 15-én nyitott. A koncepcióval kapcsolatban a korábban számos külföldi étteremben is dolgozó, Michelin-csillagot is szerző Heiszler Olivér elmondta, szeretné, ha a Leon Osteriában az ételeink a friss, helyi alapanyagokra épülnének, és az évszakok szerint változnának. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan ételek, amelyeket soha nem tudunk majd levenni az étlapról, mert a közönség kedvencévé válnak. Az olasz ízvilág, a klasszikus „pasta” és „risotto” mellett krémes, citrusos rántott húst is készítünk, milánói stílusban, amit borjúhúsból készítünk és zöldfűszeres vajjal tálalunk – mondta.

Az a célunk, hogy a vendégek egy autentikus, mégis modern olasz gasztronómiai élményt kapjanak, ahol az ízek és a kreativitás találkoznak. A „cucina italiana” szellemében szeretnénk ételt varázsolni az asztalokra. A jó étel mellé fontosak a jó italok is. Finom borok, kiváló koktélok, spritz-ek. Egy nagyon erős és dinamikus csapatot sikerült összegyúrni és a tapasztalataik, a folyamatos tanulási vágyuk és az emberszeretetük igazán különlegessé teszi majd az élményt. Teljesen mindegy, hogy egy romantikus vacsorára érkeznek majd a vendégek, vagy csak spontán beesnek egy finomat enni. A Leon Osteria otthonos illatai mindenkit levesznek majd a lábáról – tette hozzá.

Esténként a Leon Osteria este igazi stílusos találkozóhellyé válik – nemcsak a fantasztikus koktélok miatt, hanem a menő, vibráló bárhangulatért is. Péntek és szombat esténként élőzene szól, a shakerek ritmusra táncolnak, és minden kortyban ott van Budapest pezsgő hangulata.

Stílus, ritmus, ízek – minden egy helyen.


Leon Osteria

1013, Budapest, Lánchíd utca 7-9.

leonhotelbudapest.hu/leon-osteria

Kapcsolódó cikkek