Receptek

Borbás Marcsi cukkinispagettije

Borbás Marcsi receptje

2022. október 1.

3-4 db zsenge cukkini


olívaolaj


1 gerezd fokhagyma


friss petrezselyem


2 dl mandulatejszín


só, fehér bors


5 dkg reszelt parmezán


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Elkészítése:

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábosban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5–3 percig blansírozzuk benne.

Közben olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Rádobunk egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, majd sóval és fehér borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit óvatosan elkeverjük benne, végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

(Borbás Marcsi a Magyar Konyha 2022 szeptemberi lapszámának alanyaként készítette el lapunknak a fenti receptet. Az étel hozzávalóit a saját kertjében szedte.)

cukkinispagetti , Borbás Marcsi

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek