Borbás Marcsi receptje
2022. október 1.3-4 db zsenge cukkini
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
2 dl mandulatejszín
só, fehér bors
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábosban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5–3 percig blansírozzuk benne.
Közben olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Rádobunk egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, majd sóval és fehér borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit óvatosan elkeverjük benne, végül reszelt parmezánnal tálaljuk.
(Borbás Marcsi a Magyar Konyha 2022 szeptemberi lapszámának alanyaként készítette el lapunknak a fenti receptet. Az étel hozzávalóit a saját kertjében szedte.)