Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd receptje
2021. január 8.- 1 kg oltógyomor
- 4 db császárzsemle
FŐZŐLÉ
HOZZÁVALÓK:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db szárzeller
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 db paradicsom
- só, szemes bors, babérlevél
ZÖLDMÁRTÁS (SALSA VERDE)
HOZZÁVALÓK:
- 2 csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- 1 szelet kenyérbél
- 1 db kemény tojás
- 2 db szardellafilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek kapribogyó
- 200 ml tej
- só, bors
A feldarabolt zöldségeket sós vízbe tesszük a borssal és a babérlevéllel. Ebben főzzük lassú tűzön puhára az oltógyomrot.
ZÖLDMÁRTÁS (SALSA VERDE) ELKÉSZÍTÉSE:
Összeturmixoljuk a tejbe áztatott és kinyomkodott szardellát, a fokhagymát, a tejbe áztatott, kinyomkodott kenyérbelet, a főtt tojást. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és kapribogyót, majd hozzákeverjük az ecetet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
TÁLALÁS:
A puhára főtt lampredottót csíkra vágjuk, kettévágott házi zsemlébe helyezzük. Rákanalazunk kanálnyi zöldmártást, friss borsot darálunk rá. Aki a csípőset kedveli, csípős olajjal ízesítheti, amit olívaolajba áztatott szárított chiliből készítünk.
császárzsemle , vöröshagyma , szárzeller , petrezselyemgyökér , oltógyomor , paradicsom , babérlevél , fokhagyma , szardellafilé , kapribogyó , tej , fehérborecet , kenyérbél , olívaolaj , tojás , petrezselyem