Erdélyi Nóra receptje
2020. július 22.- 280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
- 3 db tojás sárgája (körülbelül 50 ml)
- 45 g kristálycukor
- 3 g pektin
- 60 g étcsokoládé (60-65%-os)
- 40 g pépesített banán
- 25 g 20%-os, cukrozatlan kakaópor
Ne is törődjünk a Nemzetközi Tejtermék Szövetség legújabb amerikai felmérésével: a kutatás eredményei szerint a vaníliafagylalt számít elsőnek - nemcsak önmagáért szeretik az emberek, de jó alapot ad számtalan más desszerthez is.
A második legkedveltebb íz a klasszikus csokoládé, de az első öt legnépszerűbb fagyi közé befért a mentás-csoki és két csokidarabos variáns is. „Nincs ez másként itthon sem" – nyilatkozta Erdélyi Nóra, a Bonbonier manukfaktúra chocolatier szakembere.
így például a maracujás-csokoládéra vagy a meggyes-étcsokira.”
Aki odahaza szeretne egy remek csokifagyit készíteni, bátran kövesse Erdélyi Nóra receptjét:
Banános csoki fagyi (500g) elkészítése:
A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük.
Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük. Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.
Erdélyi Nóra , Bonbonier , banán , fagylalt , habtejszín , tojás , étcsokoládé , pektin , kakaópor