Krausz Gábor receptje
2021. június 21.- 400 g zöldborsó
- 100 g vöröshagyma
- 50 g menta
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g cukor
- 1 g só
- 5 g bors
- 1 l zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- 50 g vaj
Vajon lepirítjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a mentát és a borsó felét, és felöntjük alaplével 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és forrásig melegítjük.
Levesszük a tűzről, ízesítjük, és hozzáadjuk a maradék zöldborsót, összeturmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk.
LEVESBETÉT:
- friss, forrázott zöldborsó
- mentalevelek, zöldborsócsíra
- kecskesajthab (lágy kecskesajt tejszínnel lazítva, szifonból kinyomva)
- olívaolaj
zöldborsó , vöröshagyma , fokhagyma , menta , zöldségalaplé , tejszín , vaj