Receptek

Mentás zöldborsóleves

Krausz Gábor receptje

2021. június 21.
  • 400 g zöldborsó
  • 100 g vöröshagyma
  • 50 g menta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g cukor
  • 1 g só
  • 5 g bors
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Vajon lepirítjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a mentát és a borsó felét, és felöntjük alaplével 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és forrásig melegítjük.
Levesszük a tűzről, ízesítjük, és hozzáadjuk a maradék zöldborsót, összeturmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk.

LEVESBETÉT:
- friss, forrázott zöldborsó
- mentalevelek, zöldborsócsíra
- kecskesajthab (lágy kecskesajt tejszínnel lazítva, szifonból kinyomva)
- olívaolaj


zöldborsó , vöröshagyma , fokhagyma , menta , zöldségalaplé , tejszín , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra