Kis Tirol Étterem receptje
2021. november 4.- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 30 dkg leveles spenót
- 4 db tojás
- 80 ml tej
- 4 ek bergkäse (hegyi sajt) reszelve
- 6 ek liszt
- 25 dkg szikkasztott kenyérkocka
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
A finomra vágott vöröshagymát vajon lepirítjuk.
Ha kész, ráhelyezzük az apróra zúzott fokhagymát. Ehhez az alaphoz adjuk hozzá az összevágott leveles spenótot, és készre pároljuk.
Amíg a spenót hűl, addig a kenyérkockát alaposan összekeverjük a tojással, tejjel, liszttel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá ízlés szerint.
Hozzáadjuk a kihűlt hagymás spenótot, amit jól átkeverünk és hagyjuk pihenni 20 percet.
Amikor a gombócok elkészültek, kivesszük a vízből, majd egy serpenyőben vajon megpirítjuk.
leveles spenót , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , tojás , tej , liszt , bergkäse , kenyérkocka , szerecsendió