Receptek

Dél-tiroli spenótos gombóc

Kis Tirol Étterem receptje

2021. november 4.
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg leveles spenót
  • 4 db tojás
  • 80 ml tej
  • 4 ek bergkäse (hegyi sajt) reszelve
  • 6 ek liszt
  • 25 dkg szikkasztott kenyérkocka
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A finomra vágott vöröshagymát vajon lepirítjuk.
Ha kész, ráhelyezzük az apróra zúzott fokhagymát. Ehhez az alaphoz adjuk hozzá az összevágott leveles spenótot, és készre pároljuk.

Amikor elkészült, hűtőben kihűtjük.


Amíg a spenót hűl, addig a kenyérkockát alaposan összekeverjük a tojással, tejjel, liszttel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá ízlés szerint.

Hozzáadjuk a kihűlt hagymás spenótot, amit jól átkeverünk és hagyjuk pihenni 20 percet.

A masszából gombócokat formálunk és forrásban levő sós vízben 10 percig főzzük.


Amikor a gombócok elkészültek, kivesszük a vízből, majd egy serpenyőben vajon megpirítjuk.

Reszelt bergkäsével tálaljuk.


leveles spenót , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , tojás , tej , liszt , bergkäse , kenyérkocka , szerecsendió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra