Receptek

Görögdinnyés jégkása (granita)

Fotó: Péter Ildikó - Takács Hajnalka dietetikus receptje

2021. június 21.
  • 50 dkg görögdinnye
  • 1 dl víz
  • édesítőszer (mennyisége a fajtájától függ)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A vizet valamilyen természetes édesítőszerrel felforraljuk, kihűtjük. A kimagozott, felkockázott dinnye felét leturmixoljuk. A kásába tesszük a maradék dinnyekockát, leöntjük a sziruppal, és fagyasztóba tesszük. Fél óra múlva villával kicsit összetörjük, átkeverjük, ezt háromszor megismételjük. Szívószállal kínáljuk.

TIPP!
Unja a víz semleges ízét? Fagyasszon le eperpürét vagy más pépesített gyümölcsöt, és a színes jégkockákat dobálja egy pohár vízbe! A szemünkre és az ízlelőbimbónkra egyaránt pozitívan hat egy kis változatosság.


görögdinnye

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra