Az oldalast húslevesként tesszük fel főzni, majd mielőtt teljesen megpuhulna, kiemeljük és lehűtjük. A mézet és a baracklekvárt a Worcester-szósszal és a ketchuppel összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a sót, és az olajjal jól összedolgozzuk. Az előkészített oldalasokat és a csirkeszárnyat jól bekenjük a páccal, majd egy napig hűtőben érleljük.
Az oldalast oldalanként 3-4 percig, a csirkeszárnyakat 7-8 percig sütjük a parázson, addig, amíg karamellizált szint nem kap a felületük.
Közben sűrűn forgatjuk. A nyílt láng könnyen megégetheti a pácot a húsokon, ezért törekedjünk a parázson való sütésre. A grillrács szélén az ételeket tálalásig melegen tarthatjuk. A BBQ-szószt még ízesíthetjük fahéjjal, narancslével, chilivel, rizsecettel, fokhagymával, szójaszósszal, whiskyvel is. A kukoricákat vajas húslevesben készre főzzük, majd rövid ideig a grillre tesszük.
Az édesburgonya-püréhez a burgonyákat meghámozzuk, 2 × 2 cm-es kockára vágjuk, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, még melegen összetörjük, majd forró tejet és vajat adunk hozzá.