Berke Márta, Kocsis Regina receptje
2021. október 14.OMLÓS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 150 g liszt
- 30 g porcukor
- 70 g darált dió
- 20 g kakaópor
- 80 g hideg vaj
- 3 ek jéghideg víz
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 130 g 70%-os étcsokoládé
- 140 ml tej
- 60 g tejszín
MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 70 g darált dió
- 90 g liszt
- 70 g cukor
- 2 csipetnyi só
- 1 tk fahéj
- 70 g olvasztott vaj
A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a diót, a szétmorzsolt vajat, a vizet hozzáöntjük, és az egészet cipóvá gyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, belehelyezzük a tarte-formába, a túllógó részeket levágjuk, és 20 percre hidegre tesszük.
A tésztát megszurkáljuk, sütőpapírt rakunk rá, és babbal (nehezékképpen) 15 percig sütjük.
A töltelékhez a tejet a tejszínnel felforraljuk, majd a tűzről levéve a csokoládét megolvasztjuk benne.
A morzsához a diót, lisztet, cukrot, sót, fahéjat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szétterítjük a morzsát.
175 °C-on a középső sínen 8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
liszt , dió , kakaópor , 70%-os étcsokoládé , vaj , tejszín , tej , fahéj