Receptek

Fürjmell sült bébirépával és karfiollal

Szabó Sándor receptje

2022. február 16.
  • 4 db csontos fürjmell
  • 500 g bébirépa
  • 20 g kávébab
  • 4 ek akácméz
  • 2 ek egész kömény
  • 3 db karalábé
  • 5 ek panko morzsa
  • 1 db lime reszelt héja
  • 1 ek kakaótöret
  • 1 ek vaj
  • 5-6 szál kakukkfű
  • olívaolaj
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A fürjmelleket megtisztítjuk és hűtőszekrénybe tesszük. 

A karalábét egyesével sóval és olívaolajjal alumíniumfóliába csavarjuk, és 165 fokos sütőbe tesszük. A répákat mézzel, kávébabbal, sóval és egész köménnyel szintén alumíniumfóliába csavarjuk, és a karalábéval együtt puhára sütjük. 

A panko morzsát olívaolajon aranybarnára pirítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a kakaóbabtöretet. Reszelt lime-héjjal és sóval ízesítjük. 

Tálalás előtt a csontos fürjmelleket a hűtőből kivéve sóval és kevés borssal ízesítjük, a forró serpenyőben lekérgezzük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a vajat, s folyamatosan locsolgatva „rotírozzuk”. Ha megsült, tegyük félre pihenni legalább 5 percig.


fürjmell , bébirépa , méz , kávébab , kömény , karalábé , panko morzsa , lime , vaj , kakukkfű , kakaótöret