Segal Viktor receptje
2022. március 24.- 1 db egész bárányborda
- 8 gerezd fokhagyma, héjastul
- 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 szál rozmaring, leveleire szedve
- 2 ek olaj
- 4 dl barnamártás
- só, frissen őrölt fekete bors
A bárányt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd a bárányt mindkét oldalán, oldalanként 2-2 percig kérgesítjük, mellé tesszük a gerezd fokhagymákat, közben a csontoknál olajjal locsolgatjuk.
Miután megpirult, tepsire helyezzük, hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket és a rozmaring leveleit.
Körülbelül 15 percre sütőbe tesszük az egész fokhagymákkal együtt. A sütőből kivéve tálalás előtt öt percig pihentetjük a húst, aztán szeletelhetjük.
bárányborda , fokhagyma , rozmaring , barnamártás , olaj